понеділок, 6 грудня 2021 р.

День боротьби з пестицидами

 







 

Відзначається у день, коли в 1984 році на пестицидному заводі в Бхопалі (Індія) сталася екологічна катастрофа. Щоб привернути увагу до вирішення проблем, які виникають в результаті виробництва та застосування небезпечних хімічних речовин, Латиноамериканська мережа активістів проти пестицидів оголосила 3 грудня Днем боротьби з пестицидами, який незабаром став міжнародним.

В цей день екологи усього світу проводять акції та протести, нагадуючи про накопичення в навколишньому середовищі значної кількості шкідливих хімічних речовин, зокрема пестицидів, які акумулюються в навколишньому середовищі і накопичуються в організмах людей та тварин, спричиняючи важкі наслідки для їх здоров'я.

     Сьогодні в Україні, за різними даними, зібралося від 20 до 40 тис. тонн непридатних пестицидів (НП). Цю загальну проблему можна поділити на декілька похідних. Перша - вражаюча розбіжність даних щодо кількості НП, що заважає визначити необхідне фінансування для їх знешкодження. Друга – відсутність технологічної бази для утилізації. Третя – обов`язкове відновлення забруднених ґрунтів, на яких розміщені склади НП. Четверта – нерозуміння населенням небезпеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар